Vuotovahdit putkarin syynissä

Maanantaina 21.10.2019

 

Tip. Tip. Pimeän alakertasi ruostuneen putken venttiili on antanut periksi.

Tip. Putki tiputtaa hiljakseen vettä ja reikä senkun suurenee. Tip. Tip. Tipat imeytyvät betoniselle kellarin lattialle ja vaaleille paneeliseinille roiskuu ruosteen punertamia pisaroita.

Et käy putken lähistöllä koskaan, paitsi kerran vuodessa - hakemassa joulukoristelaatikon unohtuneelta hyllyltä, juuri vuotavan putken vierestä.

Onneksi olet juuri hankkinut vuotovahdin. Nyt, vuodon havaitessaan vuotovahtijärjestelmäsi sulkee päävesijohdon ja laukaisee hälytyksen! Löydät vian ja kappas! Säästyit juuri todennäköiseltä vesivahingolta.

 

Tämä oli näin Halloween-kuukautena sopivan pelottava kuvaus siitä, mitä kenelle tahansa voi tapahtua, ja miten vuotovahti toimii.

Vuotovahti on siis aparaatti, joka asennetaan kotisi putkistoon vahtimaan, ettei tule vesivahinkoa. Vuotovahtien asentaminen on yleistynyt viime vuosina, ja ei aivan suotta. Suomessa sattuu noin 100 vesivahinkoa päivässä. 

 

Mitä nyt pieni tihkuminen haittaa?

Iso vahinko on usein pienestä kiinni. Esimerkiksi vain viisi vuotta sitten asennettu astianpesukoneen poistoputki on huomattava vesivahingon riski. Vuotavan pesukoneen aiheuttaman vahingon korjauskustannukset voivat nousta kymppitonneihin. Ei kiva. Täällä oli, muistutuksena hyvät lukijat, vinkkejä siihen.

Vuotojen seurauksena syntyy kosteusvaurioita seinä- ja lattiarakenteisiin, joista aiheutuu usein home- ja sisäilmaongelmia sekä mittaamaton määrä harmaita hiuksia ja taloudellisia menetyksiä. Vuotovahti tunnistaa jo ihan pienetkin vuodot ja estää ne alkuunsa.

Pieniä vuotoja voi kertyä myös pesukoneiden käytöstä, hanojen ja wc-pöntön tiputtamisesta ja turhasta valumisesta. Vuotovahdit ovat kehittyneet nykyään siihen malliin, että ne havaitsevat jopa, mikä hana vuotaa ja kuinka paljon.

 

via GIPHY  Pienikin vuoto voi aiheuttaa tuhansien erkkien kustannukset ja vavisuttaa talosi arvoa kuin Iso-Britannia Pörssiä Brexit-neuvottelujen alla. 

 

Rupattelin tuossa viime kuussa oman vakuutusukkoni kanssa ja hän paljasti, että moni ei tiedä, että kun on vuotovahti asennettuna, kotivakuutuksesta voi saada rutkat alennukset. Myös vuotovahdin omistajan omavastuuosuus vakuutuksesta saattaa pienentyä tai jopa poistua kokonaan. 

 

Vuotovahdin hinta

Jos ostat ruokakassin kympillä, onko se mielestäsi kallis?

Sanoisin, että jos siellä on purkki hernekeittoa ja paketti näkkileipää, se on aika kallis kassi, mutta jos siellä onkin 10 purkkia kalleinta kaviaaria ja champanjapullo, se on jo melko edullinen.

Näin myös vuotovahtien kanssa. Vuotovahteja saa muutamalla satasella, joku taisi maksaa jopa alle 100 euroa, ja kalleimmat ovat tuhannen euron hujakoilla. Itse panostaisin kalliimpaan, sillä siinä kohtaa, kun vahti on pelastanut putkarin lopulliselta tuholta, sulkenut hanat ja säästänyt meikäpojalta 30 tonnin materiaalituhot, niin kyllä se halvalta vaan tuntuu.

 

Hienosti pojat!
 

5 hyvää syytä hankkia vuotovahti

 

1. Se pelastaa sinut todennäköisesti vesivahingolta, jolloin saat valtavat säästöt ja kiinteistösi säästyy arvonlaskulta.

2. Vakuutusyhtiöt antavat alennusta vakuutuksesta: Jotkut vakuutusyhtiöt poistavat omavastuuosuuden kokonaan, jos sulla on vuotovahti.

3. Säästät vesilaskussa, kun  tiputtavat ja vuotavat hanat ja pöntöt saadaan kiinni itse teossa.

4. Jos perheessä on veden läträäjiä, moni vuotovahti katkaisee vedentulon.

5. Vuotovahti (parhaat) ilmoittaa sulle kännykkään vaikka ulkomaille, jos sun kodissa alkaa tulvimaan, ja katkaisee vedentulon.

 

Mutta minkä vahdin sitä sitte hankkis?

Siihen saatat saada vinkkejä seuraavassa jutussa "VUOTOVAHDIT VERTAILUSSA"

 

Ilmoja pidellen ja hauskaa, vesivahingotonta Halloweenia!

Bloggaava Putkimies

Luithan jo viime luritukseni hybriditaloista?

Lähteet ja kiitokset:

Tekniikan Maailma

LähiTapiola

 

Lisää uusi kommentti

14 + 1 =