palju, isompi kamiina, puoltoistatuntia, kylpytynnyti, kamina, bailutalkakoon, tuparilahjaitselle, putkimies, saunajutut, vainputkimiesjutut

Koska naapurillaki on!

La 24.8.2019

 

Ilmoja pidellyt!

Oli iha pakko kirjottaa tämmöne välijuttu. Meikäpoika on ollu eile kuulkaas taas messuil. Täl kerttaa tääl Turu Messuil Suome Turuus.

No siäl asuntomessuil oli teemana mm. murttet ja vaik vääri kirjotanki koska kukkaa ei kyl Turun murret nykyää osaa muutaku Markku Heikkine ja Turku-seuran murretrubaduuri - joka muute laulo tosi kauniiste - nii ei maar meikäpoikakaa ossaa. Mut se tarttus se murre nii maar pirkuleest tähä päähä et aamuttes keiti kaffetki turu murtteel ja laski ne purulusikat turu murttel - ainaki olevinas!

 

Turkulaiset ikäihmiset hämmästyttivät naarausinnollaan

A-halliin oltiin rakennettu Aurajoki. Asiamukaisesti oltiin pyöräkin upotettu veden alle. Messujen Somessa oltiin mainostettu, että 500 ensmäistä tulijaa saisivat ilmaisen naarauslipun, elikkäs joesta sai naarata keltaisen kumiankan ja sitte sitä ankkaa vastaan sai Förin kapteenilta palkinnon. Ja voi jestas! Se jono oli perjantai-aamuna sitte pitkä. Jonon sisältö koostui lähinnä eläkeläisistä. Palkintoina oli lähinnä lapsiperheille suunnattuja esineitä ja karamelleja ja jotaki hengareita, mutta ku ilmatteeks saa... Anna meikäputkarin kaikki kestää!

 

No, messuille läksin ja menin ja ostin paljun!

Seisoin meinaa tässä uudessa vanhassa talossani saunan jälkeen pyyhe sivistyneesti miehekkäillä lanteillani tossa terassilla  ja katoin häpeilemättä naapurin pihaa. Siellä se oli. Allas!

Miksi se oli niin iso!?

 

No en tämä minä Sirpa ole, mutta tältä minusta tuntui. Kuvan on muute ottanu Russel Clarkki-nimine heebo.

 

Naapurini on eläkeiän ylittänyt mieshenkilö, enkä ole näinä kahtena kolmena asuinviikkoinani täällä nähnyt hänellä yhtäkään vierasta kuka olisi siellä kylpenyt.

Ja hyvää hintaa sainki, meinaa tästäki tuli vähä tingattu ja tietenkin alaspäin!

 

Miksi se allas on siinä?

No ohan nää kelit olleet vähä koleat ainaki joinaki päivinä elokuussa.

Helsingissä on satanu kuulemma nii maar pal, et oikke karut tulvii - se o iha oikke heil. Ha!

Joka tapauksessa ens viikolla lastaan Paimiosta peräkärryyn kylpytynnyrin, ison puulämmitteisen kakspiippusen ulkokamiinan ja kannen, jonka sain kaupan päälle. Väriksi arposin turkoosin, koska siitä tulee mielee se laguunielokuva.

Kyl naapuri sit voi kattella terassil ku meikäpoika poikainkaa paljuilee tos pihal.

 

En ois uskonut, että minunki sielujen syvyyksistä löytyy naapurikilpahenki! Vähä hävettää mutta hävettäkööt!

Tämä saa miettimää, mitä kaikkee ihmiset tekee naapurikilvan takia! Meikän appiukko ainaski laajens talon puolet isommaks ku tuli naapurii isompi talo ja muori laitti riukuaidan aika nopiaa naapurin aidan jälkee! Oletko säki tehy jotai tommost?

Ei, nyt pitää juosta et kerkiää messuje toisee päivään kattelee uutuuksii!

 

Ja en muute tanssinu. 

 

Ilmoja pirellen,

Bloggaava Putkimies

 

Muusana juttuun toimi:

Turkuseura ja Turun murreosaajat

Turun Messut

Lisää uusi kommentti

17 + 2 =