Kumman kaa oisit mieluummin, sähkärin vai putkarin?

Maanantaina 3.6.2019

... kuului viime lauantaina eräiden häiden naisseurueen pöydästä, kun olin maukkaan juhla-aterian jälkeisellä palauttavalla ohrapirtelöllä.

‘No putkarin! Tietenkin!` kuului kova kajahdus korvieni välistä. Samalla huomasin mieleeni juolahtavat, kenties vähän roisitkin vitsit siitä, miksi putkarit ovatkin niin naisten mieleen.. No ei niistä sen enempää. Joka tapauksessa itsevarmuusliemi alkoi selvästi vaikuttamaan.

Kuten jotkut teistä jo tietääkin niin oltiin tosiaan tossa vaimokkeen kanssa lauantaina Jämsässä pienissä häissä…

Olin avecin roolissa enkä tuntenut siis tätä pariskuntaa henkilökohtasesti. Jännä kyllä kävi aika äkkiä ilmi, että se sulho oli LVI-alalla! Myyntimiehiä, myyntimiehiä mutta kummiskin. On se maailma pieni paikka! 

 

No ei sitä kauaa keritty pilvissä leijailemaan

Meinaa kun naapuripöydän neito sano että kyllä hän sähkärin valitsis.

Hän kerto ystävänsä seurustelevan putkarin kanssa, vieläpä yrittäjän, eikä se ukko ole kuulema ikän kotona! Ellei ole töissä, niin sitten tekee paperihommia. Pyykinpesukonekin täynnä millon mitäkin ruuvia ja mutteria. Taisin jopa kuulla sanan putkiaivo mainittavan puheensorinan seasta.

Aivan tottahan se on. Yrittäjän elämä on työntäyteistä, eikä lomailuun jää paljoakaan aikaa. Mutta sehän meinaa sitä, että firmalla menee hyvin. Ja kyllä kyllä, joskus sitä huomaa, että voisi perustaa vaikka rautakaupan kotiinsa, kun taskut on päivittäin täynnä kaiken näkösiä hilavitkuttimia, eikä niitä aina muista tyhjentää ennen tiuhaan käyvään pyykkikoneeseen viskaamista. Ei ole suutarin lapsilla kenkiä.

 

Ainakin minun putkiaivoni meni puolustusmekanismitilaan

Sillä kyllä kunnon putkiukko varmasti älyää emäntäänsäkin hemmotella aina sillon tällön. Esimerkiks monet munki kolleegat ne kiikuttaa tunnollisesti joka perjantai vaimoillensa kukkia työviikon päättäjäisiksi!

Täs vaiheessa oli viel puol tuopposta jälellä, joten alun lynkkauksesta huolimatta ajattelin, että jään salakuuntelemaan vielä toisenkin puolen tästä keskustelusta.

No tän toisen daamin argumentti lämmitti meikäläisen syräntä aika tavalla enemmän.

Kuis ollakkaa, hänelläki noli lähipiirissä putkarin vaimo, nimittäin hänen siskonsa.

Ja nyt hyvät naiset ja herrat, tää putkari taitaa olla oikeen putkareiden kermaa, liekkö ihminen lain, nimittäin sellasii ylistyslauseita alko ropisemaan naisen suusta!

Paavo

Tämä putkari, kutsutaan häntä nyt vaikka Paavoksi, on oikea perhemiesten perhemies!

Tässä on Paavon ominaisuuksia:

Paavo on hyvä mies ja isä. 

Paavo osaa korjata vaikka ja mitä, on kätevä, komea ja vieläpä hauskakin!

Paavo ei ole ehkä ihan putkimaailman Aristoteles, mutta hän pitää huolen siitä, että perheellä on aina kaikki tarvittava ja asiat hyvin.

Paavo on tiimipeluri, joka elää toisille.

Paavo osaa ihan silmämääräsesti kertoa iltakävelyllä vaimolleen, missä talossa on kaukolämpö ja missä ei. Eikä hän koskaan motkota jos suihkun viemäri tarvii tyhjentää hiustupoista.

Oikeastaan Paavo on niin arjen sankari, että hän on jakoavain edellä menossa asentamaan aina myös sukulaisten, ystävien, naapureiden ja kummin kaimojenkin pesukoneet, ettei vaan tulis sitä vesivahinkoa jälkeenpäin.

 

Jos Paavosta joku vika pitäisi löytää, se olisi hänen kipuilevat polvensa, jotka nekin johtuu kovasta työnteosta. Eli häntä ei voi laiskuriksikaan kutsua. Ja ohan se niinkin, että kädet on aina vähä likaiset. Ainaki monella meistä.

“No siinä vasta putkari!” Tuumasin ja kulautin viimeisen hörpyn kurkustani alas.

Tästä tarinasta ilahtuneena päätin ottaa tuopposen vielä toisellekin jalalle ennen mökkihotelliin painumista.

 

Ja sitte vielä yksi kysymys:

Löikö mörkö sisään?

via GIPHY Jonku pitäs tehdä tästä gihfistä jääkiekkoversio.

 

Ilmoja pidellen,

Bloggaava Putkimies

Ja ps. Ohan se todellisuudessa niin, että ei me putkarit ja sähkärit nii pal erilaisia olla. Putkareilla on vähä enemmä polvikulumia ja rosentuaalisesti putkipapoilla taitaa olla selkä vähäsen enempi kumarassa vanhoilla päivillä ku sähkärit taas on tainneet notkahtaa vähä toisee suuntaan.

 

Luitko mun viime jutun siitä Kuinka kauan putkiremontti kestää ja mitä se maksaa?

Seuraava juttu koskeepi sitte kuntotarkastusta omakotitalon ostamisen yhteydessä! 

 

 

Lisää uusi kommentti

1 + 16 =