Kannattaako ostaa talo, jossa putkiremontti osuu kohdalle? 

Perjantaina 26.4.2019

 

Putkimiehen pääsiäisestä selvitty!

Putket on vähän ku putkarin parhaat kaverit. Ja kavereistahan pidetään aina huolta, että ne voi mahollisimman hyvin!

Niimpä ajattelin tänä aamuna, että kerronpa teille, hyvät lukijat, vähän vanhasta kuuluisasta putkiremontista elikkäs linjasaneerauksesta.

Kaikkihan sen tietää, että asuntonäyttöön kun mennään, niin se kysymys on aina huulilla: ‘Onko putkiremppa tehty?’

 

Kantsiiko ostaa, jos putkiremontti osuu heti omalle kohalle? 

Mitä se sitten kiinteistön ostajalle tarkottaa - siis oikeasti - jos putkiremppa on tai ei oo tehty?

No, minäpä vähän avaan tätä hommaa. Putket kestää huushollissa yleensä sen pyöreet 50 vuotta, eli jos oot just ostamassa 80-luvun hujakoilla rakennettua taloa, eikä remppaa ole vielä tehty, niin voit olla aivan varma, että se on tulossa ihan justiinsa. Sano mun sanoneen!

Onko se sitten teikäläisen kannalta hyvä vai huonompi juttu laittaa itsensä tällaseen liemeen likoamaan? Sanoisin että ihan susta riippuen, se voi olla kumpaa tahansa. Jos kyseessä on kerrostalokämppä, niin ne remontithan kestää viikkotolkulla, eikä siellä sinä aikana asu Erkkikään! Eikä sitä voi kyllä suositella kenellekkään. On pölyä ja meteliä, millon on vedet ja millon sähköt poikki ja niin eespäin... Omakotitalossa putkirempat alkaa olla jo nopeita ja melko vaivattomia asukkaille!

Toisaalta, jos sulla ei ole kiire muuttaa tähän kyseiseen luukkuun just heti, tai pääset johonki näppärästi muutamaksi viikoksi pakosalle, kun tää remontti iskee, niin mikäs siinä.

Ja jos kämppää ois haaveissa rempata muutenkin vähän sieltä sun täältä, niin sittenhän tää putkiremppa osuis oikeen hyvin kohalle, ois sitten aivan tuliterä kämppä alla kun kaikki rempat on selätetty kertaheitolla!

Putkirempan yhteydessä nimittäin on usein tapana uusia myös kylppärin kalusteita ja laatotusta.

Se se on ku kasvojenkohotus semmosen vähän ikääntyneemmän asunnon ilmeessä!

Joskus siinä samassa hulinassa huolletaan tai uusitaan myös lämpöpattereita ja lämmityssysteemeitä, mutta ne on jonku verran pitkäikäsempiä kun putkistot, joten se on ihan talokohtasta kuinka tehdään.

 

Mitenkäs se tämmönen touhu sitten vaikuttaa asunnon arvoon?

Tästähän me jo vähän puheltiin Palinin Saijan kanssa pari viikkoa sitten. Meikäpoika on kuullut juttua, että kiinteistönvälittäjät alkaa tiputtelemaan asunnon myyntihintaa jo noin kuutisen vuotta ennen kuin putkiremontti on ajankohtanen. Eli remontoimattoman asunnon saat kyllä halvemmalla kun sen just rempatun. Yleensä tämmönenkään hinnan alennus ei valitettavasti kata vielä rempasta aiheutuvia kuluja. 

Mutta vaikka ei uskois, kun se rempan lasku lävähtää siihen nenän alle ekaa kertaa, niin kyllä se on pitkällä aikavälillä kannattavaa ja nostaa asunnon arvoa!

Ajoissa tehty putkiremppa tarkottaa katos sitä, että talosta pidetään hyvää huolta. Kun remppaa ei turhaan viivytellä, niin säästytään monilta lisävahingoilta ja siten myös lisäkuluilta.

Pinnottamista ja sukittaminen

Entä mitäs ihmettä meinaa jos välittäjä tokasee, että putket on pinnotettu, kun kysyt putkiremontista?

Nykyään on katos semmosia menetelmiä olemassa, että putkistoa ei tarvi välttämättä uusia kokonaan ja silleen vältytään isommalta remontilta, ainakin hetkellisesti. Tällasessa menetelmässä vanhat putket voidaan ikään ku sukittaa, eli pinnottaa sisältä päin tai sitten sisään voi ujuttaa uuden putken.

Nää pinnottamiset on yleensä lähinnä sellasta putkien huoltoa ja niiden vaikutukset kattaa semmoset 10-30 vuotta lisäaikaa putkistolle. Kannattaa siis kysellä siltä välittäjältä, että mitä niille putkille on tarkalleen ottaen tehty tai tullaan tekemään.

Omakotitalossa tämmönen remppa ihan talon koosta riippuen on ihan taatusti kivuttomampi ku vaikka kerrostalokohteissa. Se vie aikaa ehkä muutamia päiviä, viikossa voi selvitä jo ihan hyvin. Ja onhan ne hinnatkin huomattavasti huokeemmat kun sitä rempattavaa ei oo niin maar perhanasti.

 

Ilmoja pidellen,

Bloggaava Putkimies

 

PS. Eilen oli muuten virallinen "Hug a Plumber Day", elikkäs "Halaa Putkimiestä Päivä"!

Tähän väliin kysymys: halasitko putkimiestä eilen? Toivottavasti. Sitte, jos vastaisuudessa aiot tämän toimenpiteen tehdä, niin tässä ohjevideo:

 
Pian tulossa: Lähiaikoina Bloggaava Putkimies käväsee Raisiossa ja lähtee seuraamaan rallikisoja Kokkolan suuntaan...

 

 

Lisää uusi kommentti

12 + 6 =